Meditatie in Beweging

Meer balans in je leven

  • Wil je mediteren en vind je het lastig om stil te zitten?
  • Ben je nieuwsgierig naar een nieuwe vorm van meditatie?
  • Vind je het fijn om wekelijks te mediteren in een groep?

In al deze gevallen ben je van harte welkom!

Meditatie is voor ons (Peter en Digna) een manier om op een diepe manier contact te maken met onszelf. En dat zonder oordeel, eenvoudig, dichtbij en hartvol. We werken graag met beweging omdat dat een directe en dichtbije manier is om je gewaarzijn te trainen en de openheid tot leven te brengen.

In het dagelijkse leven is het meestal lastig om tijd vrij te maken om te mediteren. Wanneer je gezamenlijk mediteert wordt het gemakkelijker en wordt het effect van meditatie versterkt zodat je veel sneller de kracht mediteren ervaart.

Door te mediteren maak je een breuk met de gebruikelijke manier om naar jezelf en de wereld te kijken. Meditatie maakt je bewust van hoe betoverd je bent geraakt door wat je allemaal denkt, gelooft en aan emoties ervaart. Dat verhaal raak je niet kwijt, maar je hoeft je er ook niet mee te identificeren. Je kunt rusten in een staat die opener is: liefdevol, accepterend, doorsnijdend en helder. Zo ervaar je meer en meer balans in jezelf.

Een belangrijk aspect van meditatie is mindfulness, een houding van hartvol aanwezig zijn bij alles wat zich voordoet in het moment, of dat nu gevoelens, gedachten, lichaamssensaties of andere mensen zijn.

Wij zijn geïnspireerd door Hans Knibbe die deze vorm van meditatie onderricht aan zijn studenten op de School voor Zijnsoriëntatie (www.zijnsorientatie.nl) . Op de School voor Zijnsoriëntatie worden het Tibetaans Boeddhisme en Westerse psychotherapie met elkaar verbonden. Dit werk heeft een diepgaand bewustwordingsproces tot gevolg. Tijdens de serie Meditatie in Beweging willen we onze ervaring en enthousiasme graag met je delen. Peter is sinds 2004 en Digna is sinds 2014 student aan de school.

Praktische informatie:

De lessen zijn op woensdagavond 19.30 – 21.30 vanaf 27 mei 2015.

Je bent welkom vanaf 19.15 voor een kennismaking en thee.

Locatie: De Yogaruimte (www.deyogaruimte.nl)
Schipluidenlaan 14, ruimte 12, 1062 HE Amsterdam.
De Yogaruimte is in het gebouw van Lola Luid!, op loopafstand van station Lelylaan (tram 1 & 17).

Bijdrage
Proefles op 27 mei voor 5 euro.
Serie van vijf lessen (3 juni t/m 1 juli): 70 euro.

Inlichtingen en aanmelden
Voor informatie of aanmelden kun je bellen met Digna (06-45826724) of Peter (06-51892100) of een e-mail.

Meenemen
Handig zijn een gemakkelijke lange broek en eventueel warme sokken.

Wat heb ik aan mediteren?

– Je voelt je gelukkiger;
– Je geniet meer;
– Je staat onbezorgder in het leven;
– Je kunt je beter concentreren;
– Je kunt meer werk verzetten;
– Je wordt creatiever in het bedenken van oplossingen;
– Je weet waar de pauzeknop in je hoofd zit.

Bij mensen die dagelijks mediteren zijn positieve effecten aangetoond bij concentratie, waarnemen, emotionele stabiliteit en probleem oplossend vermogen. Ook voelen zij zich gelukkiger en hun immuunsysteem functioneert beter. Deze effecten worden al bereikt bij 8 weken dagelijkse meditatie. Kortom, dit is voor iedereen bereikbaar!

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden en de algemene afspraken met de annuleringsregeling van toepassing.